23 Ιανουάριος 2016, 21:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2016, 21:50

Η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμου (βίντεο)

  • Η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμου (βίντεο)
    Ο μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος συζητά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Φανάρι (φωτ.: .impeh.gr)

Με θρησκευτική ευλάβεια και συγκίνηση τελέσθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (23/1) στον μητροπολιτικό ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη Λασιθίου η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμου.

Κατά τη διάρκεια της ενθρόνισης, τον νέο μητροπολίτη προσφώνησαν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως Αντιόχειος, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος και ο πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος.

Επίσης, τον καλωσόρισαν εκ μέρους του κλήρου ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Τίτος Ταμπακάκης, καθώς και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός και Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, οι οποίοι του επέδωσαν ένα εγκόλπιο και έναν σταυρό.


Η ομιλία του μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γερασίμου (fonien.gr)

Κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος μητροπολίτης απευθυνόμενος στο ποίμνιο του τόνισε: «Σεις είστε πλέον η οικογένεια μου. Σεις βρίσκεσθε μέσα στην καρδιά μου. Σεις είστε το εγκόλπιο μου, η δόξα μου, η χαρά και το αγαλλιάμα μου, αλλά ταυτόχρονα και ο πόνος, η έγνοια, η αγωνία μου, το αντικείμενο της προσευχής μου».

Στη συνέχεια τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του προκατόχου του, αοιδίμου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου μακαριστού Νεκταρίου, ενώ αργότερα δόθηκε γεύμα στα Μάλια, όπου τον προσφώνησε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης. Στη σημερινή τελετή εκτός των Ιεραρχών και του κλήρου παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, βουλευτές, δήμαρχοι εκπρόσωποι των αρχών και πλήθος κόσμου.