23 Ιανουάριος 2016, 21:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2016, 19:45

Χρήση κάνναβης και κοκαΐνης από 12 στρατιώτες στο Νταβός

  • Χρήση κάνναβης και κοκαΐνης από 12 στρατιώτες στο Νταβός
    (Φωτ.: EPA /Gian Ehrenzeller)

Δώδεκα Ελβετοί στρατιώτες, μέλη των δυνάμεων που είχαν αναλάβει την επιτήρηση των μέτρων ασφαλείας στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, περνούσαν την ώρα τους καπνίζοντας χασίς και σνιφάροντας κοκαΐνη, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Όλοι τους είχαν κάνει χρήση κάνναβης και οι πέντε από αυτούς, επιπροσθέτως, έκαναν και χρήση κοκαΐνης» ανέφερε ο Στέφαν Χόλντερ, εκπρόσωπος του στρατού. «Αυτοί οι πέντε στάλθηκαν αμέσως στο σπίτι τους. Οι υπόλοιποι θα υποστούν πειθαρχικά μέτρα», πρόσθεσε.

Ο Χόλντερ διευκρίνισε ότι οι πέντε στρατιώτες που έκαναν χρήση κοκαΐνη απαλλάχθηκαν αμέσως από τα στρατιωτικά καθήκοντά τους και ο ένας από αυτούς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν περίπου τρία γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας, εκτός από τα πειθαρχικά μέτρα θα βρεθεί αντιμέτωπος και με τα πολιτικά δικαστήρια.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ehrenzeller)

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η ασφάλεια του Οικονομικού Φόρουμ δεν διέτρεξε κίνδυνο από αυτό το επεισόδιο. «Όπως το βλέπουμε εμείς, όλα πήγαν καλά: υπήρχε μια υποψία, την ερευνήσαμε και διαπιστώσαμε ότι οι 12 είχαν κάνει χρήση. Τους απομακρύναμε πριν πιάσουν στα χέρια τους όπλο ή οδηγήσουν κάποιο όχημα», εξήγησε. Ο στρατός είχε διαθέσει περίπου 4.500 στρατιώτες για την ασφάλεια του Οικονομικού Φόρουμ.