23 Ιανουάριος 2016, 15:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2016, 15:10

Διάψευση του υπουργείου Εργασίας για την «αποστράτευση» στους ένστολους

  • Στο 50% η σύνταξη χηρείας μετά την τριετία

Να περιορίσει έναν ακόμη πονοκέφαλο που προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ενστόλων επιχειρεί ο Γιώργιος Κατρούγκαλος, μιλώντας πάλι για παραπληροφόρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «Οι συνήθεις κύκλοι της παραπληροφόρησης διαδίδουν στο διαδίκτυο ότι ο Γ. Κατρούγκαλος σε συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ενστόλων τάχα δήλωσε "αποστρατευτείτε ή ζητήστε μετάταξη" και ότι δήθεν καταργούνται τα θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρόκειται για πλήρη διαστροφή της αλήθειας.

»Σε ό,τι αφορά το πρώτο ζήτημα, ο υπουργός ρώτησε τους παρισταμένους αν συμφωνούν με πρόταση που του είχε τεθεί σε συνάντηση με οργάνωση ενστόλων να έχουν την δυνατότητα όσοι αποστρατεύονται λόγω δυσμενούς κρίσης να μπορούν να μετατάσσονται σε άλλη θέση του δημοσίου αντί να πηγαίνουν σπίτι τους».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Πρόκειται, συνεπώς, για νέο δικαίωμα, όχι για υποχρέωση που τέθηκε απλώς ως θέμα προς συζήτηση. Ως προς τα θεμελιωμένα δικαιώματα ο υπουργός δήλωσε ότι κατοχυρώνονται πλήρως. Η μεταρρύθμιση γίνεται για το συμφέρον των ασφαλισμένων, με βάση τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».