23 Ιανουάριος 2016, 14:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2016, 14:49

Ο Σύλλογος Καστοριανών Μελβούρνης αφήνει την περιουσία του σε φορείς της ελληνικής παροικίας

  • Ο Σύλλογος Καστοριανών Μελβούρνης αφήνει την περιουσία του σε φορείς της ελληνικής παροικίας

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Καστοριανών «Γράμμος» αφήνει μέρος της περιουσίας του στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί στην παροικία, όπως αναφέρει το greekreporter.gr.

Στην τελευταία ετήσια Γενική Συνέλευση, έγινε σχετική εισήγηση και εγκρίθηκε ομόφωνα. Θα τροποποιηθεί το καταστατικό του συλλόγου και θα μεταφερθεί μέρος της περιουσίας του στην Κοινότητα, σε περίπτωση που διακόψει τη λειτουργία του στο μέλλον.

Αντιπροσωπεία του «Γράμμου» επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της Κοινότητας και ενημέρωσε, για την απόφαση που πάρθηκε, τον πρόεδρό της Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον γ.γ. Κώστα Μάρκο και τον διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Γιώργο Μενίδη.


Στιγμιότυπο από την επίσκεψη μελών του ΔΣ του «Γράμμου» στα γραφεία της Κοινότητας (φωτ.: greekreporter.gr)

Τα μέλη του «Γράμμου» αναφέρθηκαν στην ιστορία του συλλόγου υπογραμμίζοντας πως ιδρύθηκε το 1962, από μια ομάδα δραστήριων Καστοριανών της Μελβούρνης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον γραμματέα του «Γράμμου» Γιώργο Σεραφείμ, «διαπιστώνουμε, όπως και άλλοι σύλλογοι, ότι πάμε προς το τέλος και πώς κλείνει ο κύκλος μας».

Τόνισε λοιπόν την απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης να βοηθηθούν άλλοι παροικιακοί οργανισμοί και φορείς, σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας του Συλλόγου. Στη Γενική Συνέλευση αποφασίσθηκε το 30% της περιουσίας του Συλλόγου να μεταφερθεί στην Κοινότητα, το 30% στο Παιδικό Νοσοκομείο Μελβούρνης, το 30% σε ελληνικά γηροκομεία (δεν έχει αποφασισθεί ακόμα πού) και ένα 10% θα πάει στην Ελλάδα.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ήταν ομόφωνη και ελήφθη ύστερα από εκτενή σχετική συζήτηση μεταξύ των μελών. «Η κίνησή σας είναι πραγματικά συγκινητική και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση» τόνισε μεταξύ άλλων ο Β. Παπαστεργιάδης.

«Δίνεται ένα καλό παράδειγμα σε όλη την παροικία. Και φυσικά δεν θέλουμε να κλείσει ο οργανισμός σας για τούτο και η Κοινότητά μας θα είναι πάντα στο πλευρό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους χώρους μας για εκδηλώσεις σας και ακόμα να επωφεληθείτε από το ειδικό πρόγραμμά μας που αφορά τη λειτουργία γραφείου προς τους οργανισμούς», πρόσθεσε.