22 Ιανουάριος 2016, 19:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2016, 20:57

Πώς υποδέχθηκε το 2016 η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» (φωτο)

  • Πώς υποδέχθηκε το 2016 η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» (φωτο)
    Οι Πόντιοι του Τορόντο γιόρτασαν τον νέο χρόνο με λύρα και νταούλι (φωτ.: facebook)
  • Πώς υποδέχθηκε το 2016 η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» (φωτο)
    Τα νιάτα έκλεψαν την παράσταση στον ετήσιο χορό της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» (φωτ.: facebook)
  • Πώς υποδέχθηκε το 2016 η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» (φωτο)
    (Φωτ.: Χριστίνα Τσαβδαρίδη)

Ομογενείς 3ης και 4ης γενιάς στον Καναδά που διαφυλάττουν ως κόρην οφθαλμού την ποντιακή παράδοση, τη διάλεκτο, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας, καλωσόρισαν τη νέα χρονιά με ένα γλέντι που θύμιζε έντονα Πόντο και Ελλάδα!

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρήκε περισσότερους από 500 ομογενείς στην πολυτελή αίθουσα του Metropolitan Centre στο ανατολικό Τορόντο να περιμένουν με ανυπομονησία συγγενείς, φίλους και μέλη της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» για να γιορτάσουν όλοι μαζί την έλευση του 2016.

Τη βραδιά άνοιξε ο αντιπρόεδρος της Αδελφότητας και τελετάρχης της εκδήλωσης Κώστας Τσιλφίδης, διαβάζοντας το μήνυμα του προέδρου Χρήστου Κοτσαμποϊκίδη και παρουσιάζοντας τους εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και οργανισμών που παρευρίσκονταν στον ετήσιο χορό του συλλόγου.

Η συνέχεια όμως ανήκε στα νιάτα των χορευτικών τμημάτων διαφόρων συλλόγων και τους καλλιτέχνες που έβαλαν φωτιά στην εκδήλωση με το τραγούδι, τη λύρα και το νταούλι. Οι λύρες «μίλησαν» στα χέρια του διεθνούς φήμης μουσικού Λάζου Ιωαννίδη και του Κώστα Παπαδόπουλου, παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια είπαν ο Σάκης Παπαδόπουλος και ο Κώστας Τσιλφίδης, ενώ νταούλι έπαιξε ο Γιώργος Μιχαηλίδης.

Ο νέος χρόνος γιορτάστηκε με ευρωπαϊκή μουσική που έπαιξε το συγκρότημα Galaxy, η οκταμελής ορχήστρα του οποίου πραγματικά εντυπωσίασε με το ρεπερτόριό της. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τη βασιλόπιτα που είχε παρασκευαστεί με μεγάλη φροντίδα, ενώ το φλουρί «έκρυβε» μια χρυσή λίρα, προσφορά του ομογενή κοσμηματοπώλη Νίκου Ξανθόπουλου.

Το απίστευτο ήταν πως υπήρχε τόσο κέφι που τα παιδιά του εφηβικού χορευτικού, μετά το τέλος της βραδιάς, συνέχισαν να χορεύουν ποντιακά με κασετοφωνάκι!

Και του χρόνου...

  • Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» στο Facebook.
Gallery
Εκδηλωσεις
ΠΕΜΠΤΗ31
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2015
19:30
Τον καινούριο χρόνο υποδέχονται οι Πόντιοι του Τορόντο με ένα πολλά υποσχόμενο πρωτοχρονιάτικο...