22 Ιανουάριος 2016, 10:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2016, 21:12

Σήμερα η θεατρική παράσταση «Τ’ Άε Βασίλ’ το πνέμαν» από το «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας

  • Σήμερα η θεατρική παράσταση «Τ’ Άε Βασίλ’ το πνέμαν» από το «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας

Για πρώτη φορά ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» παρουσιάζει μεγάλη θεατρική παράσταση, και οι συντελεστές της ανυπομονούν για τη στιγμή που θα «μιλήσουν» με τη γλώσσα του θεάτρου στο κοινό. Πρόκειται για την παράσταση Τ’ Άε Βασίλ’ το πνέμαν, του συγγραφέα και ποιητή Κυριάκου Σαχανίδη, στην ποντιακή διάλεκτο, που θα δοθεί στην αίθουσα του συλλόγου «Ιωάννης Κανίδης».

«Ο Άε Βασίλ-τα-ς κι αν επέθανεν το πνέμαν ατ’ ζει, θα ζει για πάντα και θα φωτάζ’ τα στράτας εμούν…»

Στην παράσταση, που είναι εξ ολοκλήρου στην ποντιακή διάλεκτο, λαμβάνουν μέρος μέλη του συλλόγου διαφόρων ηλικιών.

«Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζουμε μεγάλη θεατρική παράσταση. Στο παρελθόν είχαμε παρουσιάσει μόνο μικρά δρώμενα», εκμυστηρεύεται στο pontos-news.gr η πρόεδρος του συλλόγου Σοφία Σαββίδου, που επιμελείται και τις λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής.

Η παράσταση εξιστορεί τη σύγχρονη ζωή των νεοπροσφύγων Ποντίων, τα προβλήματα και τις δυσκολίες επιβίωσής τους, την αντιμετώπισή τους από την πολιτεία και πώς μέσα από αγώνες επανέρχονται δυνατότεροι.

Κεντρικό μήνυμα της παράστασης, η αδάμαστη και ακούραστη ψυχή των Ποντίων που αναδεικνύει το μεγαλείο της και την επιμονή της για νέους αγώνες και δημιουργία.

Όπως μας ενημερώνει η πρόεδρος του συλλόγου, θα παρουσιαστούν και δύο ποιήματα που θα μιλάνε για την αγάπη προς τη μάνα· τη μάνα οποιασδήποτε ζωής στον πλανήτη.

Φτάνει να κάνουμε υπομονή, και σε λίγες ώρες θα απολαύσουμε την παράσταση. Η είσοδος είναι ελεύθερη και... επιβεβλημένη.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Εκδηλωσεις