25 Ιανουάριος 2016, 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουάριος 2016, 10:09

«Εκκλησίες Τραπεζούντος» – Έκθεση φωτογραφίας της Θ. Κιζιρίδου

  • «Εκκλησίες Τραπεζούντος» – Έκθεση φωτογραφίας της Θ. Κιζιρίδου

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της για το κοινό η έκθεση φωτογραφίας «Εκκλησίες Τραπεζούντος», που παρουσιάζει 95 φωτογραφίες της δημοσιογράφου, συγγραφέα και ραδιοφωνικής παραγωγού Θωμαΐδος Κιζιρίδου, γενικής γραμματέα της Αδελφότητας Κρωμναίων Καλαμαριάς.

Η Θωμαΐς Κιζιρίδου αποτύπωσε λεπτομέρειες ναών του Πόντου από τον Άγιο Ευγένιο Τραπεζούντος και την Αγία Σοφία, μέχρι την Αγία Άννα και τον Άγιο Ελευθέριο Δαφνούντος.

Μέρος πολύχρονης έρευνας, που πραγματώθηκε με πολύ κόπο, πολύ πείσμα και πολλή αγάπη είναι η έκθεση φωτογραφίας, όπως είπε η Θ. Κιζιρίδου, κατά τα επίσημα εγκαίνια την περασμένη Πέμπτη, με αφορμή την εορτή του Αγίου Ευγενίου.

«Αυτό που διέκρινα στον Πόντο από την πρώτη στιγμή που πάτησα τη γη του, ήταν ότι ο Πόντος είναι ο τόπος που σου δίνει την αίσθηση ότι ζεις το παρελθόν σε ενεστώτα χρόνο! Κι αυτή η αίσθηση είναι που κάνει τον Πόντο μοναδικό, και στη δική μας καρδιά, Αιώνια Πατρίδα!», είπε η Θ. Κιζιρίδου.


(Φωτ.: Θωμαΐς Κιζιρίδου)

Η έκθεση παρουσιάζεται στην αίθουσα της Αδελφότητας Κρωμναίων Καλαμαριάς (Πουλαντζάκη 40). Λειτουργεί από Δευτέρα έως Πέμπτη, 19:00-21:00. Θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου.