20 Ιανουάριος 2016, 22:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2016, 20:17

Μηταφίδης: Να μην πληρώνουν δικόσημο όσοι διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις

  • Μηταφίδης: Να μην πληρώνουν δικόσημο όσοι διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις
    Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης στη Βουλή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Βλάχος)

Την εξαίρεση από το δικόσημο όσων διεκδικούν νομικά τις πολεμικές αποζημιώσεις πρότεινε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γερμανικών Αποζημιώσεων Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Πρόταση με την οποία συμφώνησαν και αρκετοί συνάδελφοί του.

Ο ίδιος, μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε και σχετική επαφή με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ώστε να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ζητήθηκε να προχωρήσει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος στην αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης για το Δίστομο.

«Όσον αφορά το θέμα της εκτέλεσης της απόφασης για το Δίστομο, έχω επισκεφτεί τον υπουργό Δικαιοσύνης και βεβαίως η απάντησή του είναι θετική, εφόσον όμως αποφασιστεί από την κυβέρνηση», τόνισε ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας Βοιωτίας Γιάννης Γεωργάκος.

Στην ίδια γραμμή και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος είπε: «Θεωρώ και εγώ ότι είναι πολιτικό καθαρά το θέμα και μια που υπάρχει διακηρυγμένη η θέση μέσα στη Βουλή του νυν υπουργού Δικαιοσύνης, νομίζω ότι αυτό πρέπει να γίνει πράξη».