20 Ιανουάριος 2016, 19:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2016, 17:18

Το Ισλαμικό Κράτος παρουσιάζει τους μακελάρηδες του Παρισιού αλά «Star Wars»

  • Το Ισλαμικό Κράτος παρουσιάζει τους μακελάρηδες του Παρισιού αλά «Star Wars»
    Οι φωτογραφίες τεσσάρων από τους εννέα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που πήραν μέρος στις επιθέσεις του Παρισιού

Συνεχίζει να προκαλεί το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του Dabiq, του ηλεκτρονικού περιοδικού προπαγάνδας και στρατολόγησης που εκδίδεται στην αγγλική γλώσσα. Την ημέρα που οι Αρχηγοί Άμυνας επτά χωρών συναντώνται στο Παρίσι προκειμένου να εξετάσουν τρόπους αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, η Δύση μένει άφωνη βλέποντας στην προτελευταία σελίδα του περιοδικού μια ολοσέλιδη φωτογραφία με τους εννέα δράστες του Παρισιού.

Η… αγιοποίησή τους γίνεται σε ένα φόντο της ταινίας «Star Wars».

Πάνω-πάνω στη σελίδα υπάρχει ο τίτλος «Μόνο τρόμος», ενώ το μότο που χρησιμοποιείται είναι: «Ας γίνει το Παρίσι μάθημα σε όσα κράτη πρέπει να δώσουν προσοχή».

Το Reuters αναφέρει ότι από τη συγκεκριμένη φωτογραφία αναγνωρίστηκαν δύο μαχητές οι οποίοι παρέμεναν άγνωστοι στις Αρχές, καθώς υποτίθεται ότι έφεραν πλαστά συριακά διαβατήρια. Πρόκειται για Ιρακινούς· πιθανόν να είναι οι βομβιστές αυτοκτονίας που προσπάθησαν να επιτεθούν στο Stade de France.


Η αφίσα αλά «Star Wars»

Στο ίδιο τεύχος του Dabiq επιβεβαιώνεται αυτό που ήδη είναι γνωστό από τις αρχές ασφαλείας: ο γνωστότερος εκτελεστής του ISIS, ο επονομαζόμενος Τζιχάντι Τζον, σκοτώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Ράκα, σε επίθεση drone. Για πρώτη φορά, ωστόσο, δημοσιεύονται φωτογραφίες του διαβόητου τζιχαντιστή που «μεγάλωσε στο Λονδίνο το οποίο έμαθε να μισεί μαζί με τους άπιστους κατοίκους του».


Φωτογραφίες του Τζιχάντι Τζον στο περιοδικό του ISIS

Εν τω μεταξύ, οι Αρχηγοί Άμυνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Αυστραλία, έχουν ραντεβού σήμερα στο Παρίσι προκειμένου να δημιουργήσουν μια κοινή γραμμή δράσης εναντίων του Ισλαμικού Κράτους. Στη σύσκεψη της συμμαχίας δεν μετέχει κανένα αραβικό κράτος. Ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος το απέδωσε στο γεγονός ότι «πολλοί Άραβες σύμμαχοί είναι απασχολημένοι στην επιχείρηση ενάντια στους Χούτι μαχητές στην Υεμένη, στην οποία επικεφαλής είναι η Σαουδική Αραβία».