20 Ιανουάριος 2016, 13:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2016, 13:33

Αλιείς έδεσαν στην παραλία Θεσσαλονίκης (βίντεο)

  • Αλιείς έδεσαν στην παραλία Θεσσαλονίκης (βίντεο)
    (Φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

«Απόβαση» στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης έκαναν το μεσημέρι της Τέταρτης παράκτιοι αλιείς του Θερμαϊκού κόλπου. Περίπου τριάντα ψαροκάικα από τη Νέα Κρήνη, τους Νέους Επιβάτες, την Αγία Τριάδα, τη Νέα Μηχανιώνα, τη Χαλάστρα και άλλες περιοχές, με μαύρες σημαίες και πανό, έδεσαν στα πράσινα κολονάκια κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Νίκης και συναντήθηκαν, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, με συναδέλφους τους από τη Χαλκιδική, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο οδικώς.

Οι αλιείς παίρνουν μέρος στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα, διαμαρτυρόμενοι για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και τη φορολογία.

Οι αλιείς φέρονται αποφασισμένοι να παραμείνουν με τα καΐκια τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 28 Ιανουαρίου, οπότε θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Agrotika, η οποία θα λειτουργήσει στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Γύρω στις 12:30 έκλεισαν με τα τρακτέρ τους αγρότες την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης και ενώθηκαν με τους αλιείς, πραγματοποιώντας από κοινού διαμαρτυρία με αναμμένους πυρσούς.