20 Ιανουάριος 2016, 14:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2016, 13:25

24ωρη απεργία στα ΚΕΠ

  • 24ωρη απεργία στα ΚΕΠ
    (Φωτ. Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μέχρι την Πέμπτη το πρωί θα παραμείνουν κλειστά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε αυτά. Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ ζητεί προσλήψεις, εκπαίδευση του προσωπικού στις νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνει, και προστασία της προϋπηρεσίας με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ θεωρούν ότι ενώ αρχικά πρόσφεραν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, πλέον δεν μπορούν να το κάνουν με τις υπάρχουσες συνθήκες.

«Έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει την έλλειψη προσωπικού, εκπαίδευσης και προγραμματισμού που παρατηρείται στον κλάδο μας, ο οποίος ολοένα και φορτώνεται με μεγαλύτερο όγκο εργασίας, αδυνατώντας να φέρει εις πέρας τον αρχικό του ρόλο. Να αποτελεί δηλαδή το πρότυπο της Δημόσιας Διοίκησης» επισημαίνεται.

Οι ουρές που σχηματίζονται πλέον είναι μεγάλες, όπως και η αναμονή για την εξυπηρέτηση των αιτημάτων, κι αυτό γιατί στα ΚΕΠ έχουν μεταφερθεί ένα σωρό αρμοδιότητες από κάθε λογής δημόσια υπηρεσία.