19 Ιανουάριος 2016, 23:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2016, 21:44

Τι απαντά η Συγγρού στις διαρροές του Μαξίμου

  • Συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ενοχλημένη εμφανίστηκε η Νέα Δημοκρατία από τις διαρροές που έγιναν από το Μαξίμου για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν οι Τσίπρας-Μητσοτάκης.

Από τη Συγγρού κυκλοφόρησε στη συνέχεια ως απάντηση ένα κείμενο με τίτλο: να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την για την ανάγκη μιας «νέας μεταπολίτευσης» και πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα συνεργασία στην εκ βάθρων θεσμική μεταρρύθμιση της χώρας, μέσω μιας συνολικής αναθεώρησης του Συντάγματος. Μια αναθεώρηση που πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι«κουτσή», όπως αναφέρεται.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε και έλαβε από τον πρωθυπουργό ουσιαστική ενημέρωση για το προσφυγικό, καθώς και για τα κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν τη χώρα.

Για το κρίσιμο —για όλους τους Έλληνες— θέμα του ασφαλιστικού, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δημόσια θέση της ΝΔ, τονίζοντας κυρίως ότι ο βαρύς λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες στο συνταξιοδοτικό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015. Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι από τη δική του πλευρά θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του επιπέδου του πολιτικού διαλόγου και την εμπέδωση ενός νέου πολιτικού ήθους.