19 Ιανουάριος 2016, 20:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2016, 18:50

Παυλόπουλος: Να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους οι εταίροι για χρέος και ελληνικά ομόλογα

  • Παυλόπουλος: Να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους οι εταίροι για χρέος και ελληνικά ομόλογα

Όχι στο κούρεμα, ναι στην αναδιάρθρωση του χρέους, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Μάριο Ντράγκι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Φρανκφούρτη, υποστήριξε ότι η ρύθμιση του χρέους πρέπει να γίνει με βάση τους κανόνες του ESM, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

O Πρ. Παυλόπουλος έθεσε και το θέμα των ελληνικών ομολόγων και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από την πλευρά της ΕΚΤ, ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (τον οποίο συνόδευε και ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας) τόνισε ότι με τον Μάριο Ντράγκι συζητήθηκε το ζήτημα των υποχρεώσεων που, όπως είπε, έχουν πλέον και οι εταίροι μετά το τέλος της αξιολόγησης. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και ζήτησε μετά το πέρας της αξιολόγησης -η οποία, όπως είπε, πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν- να υπάρξει εκπλήρωση των υποχρεώσεων και εκ μέρους των εταίρων, «διότι ο κανόνας pacta sunt servanda, δηλαδή όσα συμφωνήθηκαν πρέπει να τηρούνται, ισχύει όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τους εταίρους μας».