19 Ιανουάριος 2016, 21:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2016, 20:44

Εγκαινιάζεται Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στο Περιστέρι

  • Εγκαινιάζεται Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στο Περιστέρι

Το 8ο κατά σειρά Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος εγκαινιάζει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Το Κέντρο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Περιστερίου και να βοηθήσει τουλάχιστον 300 οικογένειες που, λόγω κρίσης, βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Συμπαραστάτες των Παιδικών Χωριών SOS στη λειτουργία του νέου Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Έλληνες ομογενείς από την Αμερική, η Ελληνική Πρωτοβουλία - ΤΗΙ και η Vodafone που θα καλύψουν την λειτουργία του Κέντρου για 3 χρόνια και επισιτιστικές ανάγκες των εξυπηρετούμενων οικογενειών.

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας λειτουργούν σε οκτώ σημεία στην Ελλάδα· στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, τον Πειραιά και το Περιστέρι. Στόχος τους είναι η ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και η αποκατάσταση της ικανότητάς τους να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της καθημερινότητας και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.