20 Ιανουάριος 2016, 09:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2016, 11:13

«Παιδία… βοηθέστεν... Τσαείζ’ η ηή» – Παιδικό θέατρο από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Ποντίων Αθηνών (βίντεο, φωτο)

  • «Παιδία… βοηθέστεν... Τσαείζ’ η ηή» – Παιδικό θέατρο από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Ποντίων Αθηνών (βίντεο, φωτο)
  • «Παιδία… βοηθέστεν... Τσαείζ’ η ηή» – Παιδικό θέατρο από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Ποντίων Αθηνών (βίντεο, φωτο)
  • «Παιδία… βοηθέστεν... Τσαείζ’ η ηή» – Παιδικό θέατρο από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Ποντίων Αθηνών (βίντεο, φωτο)

«Να προστατεύσουμε τη γη», βροντοφώναξαν οι μικροί ηθοποιοί του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών, προτρέποντας τον κόσμο να αποφεύγει την αλόγιστη χρήση χημικών φαρμάκων που βλάπτουν ανεπανόρθωτα το ζωικό και φυτικό βασίλειο, και να επιλέγει τα βιολογικά και φυσικά σκευάσματα.

Περιβαλλοντολογικά τα μηνύματα του παιδικού θεάτρου που μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το προηγούμενο Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.

Όπως δήλωσε στο pontos-news.gr η πρόεδρος του σωματείου Ρούλα Ελευθεριάδου, σκοπός του συλλόγου είναι η διατήρηση της διαλέκτου μέσω του θεάτρου, μιας και η γλώσσα καθορίζει το γίγνεσθαι ενός λαού. Αγάπη για το στόχο που μένει δυνατή, από την ίδρυση του σωματείου έως σήμερα. Μέλημα της τωρινής διοίκησης είναι όχι μόνο να αναβιώσει όλα τα θεατρικά που ο Οργανισμός έχει ανεβάσει από το 1968 έως σήμερα, αλλά και να φέρει κοντά του τα παιδιά.

Είκοσι τρία βραβευμένα έργα έχει παρουσιάσει στη διάρκεια ζωής του ο ΚΟΠΑ σε δράσεις του σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Ανάμεσά τους, τρία παιδικά.

Η θεατρική παράσταση Παιδία… βοηθέστεν... Τσαείζ’ η ηή είναι της Χρυσάνθης Χείλαρη-Συμεωνίδου, σε σκηνοθεσία της Ναταλίας Ευφραιμίδου.

Ιδιαίτερα χαρούμενη η σκηνοθέτρια του έργου, αφού το παιδικό θεατρικό τμήμα του συλλόγου αριθμεί περί τα 30 παιδιά.

Ο Γιάννης Ευφραιμίδης, καλλιτεχνικός υπεύθυνος του συλλόγου, μεταξύ άλλων αναφέρει στο pontos-news.gr για τους συλλόγους πως «θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο προσπαθώντας μέσα από θεατρικές παραστάσεις, έστω μικρά σκετσάκια στην αρχή, να προσεγγίσουν τα παιδιά και να αρχίσουν σιγά-σιγά μέσα στους συλλόγους να μιλάνε τα ποντιακά».

Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ18
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
2015
18:30
Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών παρουσιάζει τη ποντιακή θεατρική παιδική παράσταση...