17 Ιανουάριος 2016, 15:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2016, 14:58

Συναντήσεις Παυλόπουλου με Μέρκελ και Ντράγκι

  • Συναντήσεις Παυλόπουλου με Μέρκελ και Ντράγκι
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετά τη Μόσχα και τη συνάντηση με τον Πούτιν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας –συνεχίζοντας την εξωστρέφεια– πρόκειται να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ αλλά και τον Μάριο Ντράγκι.

Αύριο και μεθαύριο ο Προκόπης Παυλόπουλος θα βρίσκεται στη Γερμανία, ύστερα από πρόσκληση του Γερμανού ομολόγου του Γιοαχίμ Γκάουκ.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί στο Βερολίνο τόσο με τον Γ. Γκάουκ όσο και με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Και στις δύο συναντήσεις αναμένεται να θέσει τα θέματα των γερμανικών αποζημιώσεων, του προσφυγικού αλλά και της ελληνικής κρίσης.

Όπως δήλωσε και ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρίσκεται η προσφυγική κρίση, «η οποία επιβαρύνει ιδιαίτερα την Ελλάδα και τη Γερμανία» καθώς και η πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος.

Την Τρίτη ο Π. Παυλόπουλος θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου –μεταξύ άλλων- θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι από τον οποίο έχει ζητήσει μια σειρά πρωτοβουλιών για την ελληνική οικονομία, όπως την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων.