17 Ιανουάριος 2016, 14:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2016, 13:21

Έκθεση μνήμης για τους μετανάστες στη μακρινή Μελβούρνη

  • Έκθεση μνήμης για τους μετανάστες στη μακρινή Μελβούρνη
    Λιμάνι Μελβούρνης 1947 (φωτ.: αρχείο Υπηρεσίας Μετανάστευσης & Υπηκοότητας)

Σε μια εποχή που όλη η Ευρώπη «βράζει» με το προσφυγικό και η αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών κοινωνιών απέναντι στους μετανάστες δοκιμάζεται σκληρά, στη Μελβούρνη της μακρινής Αυστραλίας τιμούν με μια μεγάλη έκθεση τους ανθρώπους που έφτασαν στο λιμάνι της πόλης κυνηγημένοι από πόλεμο, πείνα, φτώχια, πολιτικές διώξεις.

«Ανακαλώντας το ταξίδι»,είναι ο τίτλος της έκθεσης που άνοιξε τις πόρτες της στο Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πόλης από τις 15 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Παρουσιάζονται 60 δημιουργίες 18 καλλιτεχνών, οι πρόγονοι των οποίων μετανάστευσαν στη Μελβούρνη από διάφορες γωνιές του πλανήτη, σύμφωνα με την αυστραλιανή ιστοσελίδα neoskosmos.com

Θα εκτεθούν επίσης προσωπικά αντικείμενα των μεταναστών και σε ξεχωριστές παρουσιάσεις κάποιοι εκ των καλλιτεχνών θα μιλήσουν για την ιστορία της οικογένειάς τους . Στην έκθεση συμμετέχει και η Ελληνίδα καλλιτέχνης Δέσποινα Σαρικίζη, η οποία μέσα από κείμενα, φωτογραφίες και ντοκουμέντα θα σκιαγραφήσει τον παππού της Γιώργο Σαρικίζη που αναζήτησε και εκείνος μια καλύτερη τύχη στη Μελβούρνη.