16 Ιανουάριος 2016, 13:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2016, 14:04

Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 23 νεκροί από την τζιχαντιστική επίθεση (βίντεο)

  • Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 23 νεκροί από την τζιχαντιστική επίθεση (βίντεο)
    (Φωτ.: EPA/STR)

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι 18 εθνικοτήτων σκοτώθηκαν σήμερα στην τζιχαντιστική επίθεση στο κέντρο του Ουαγκαντούγκου, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών και Ασφαλείας Σιμόν Κομπαορέ, ο οποίος έκανε λόγο για προσωρινό απολογισμό.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί, 18 διαφορετικών εθνικοτήτων», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρος Μαρκ Κριστιάν Καμπαορέ από το ξενοδοχείο Splendid, όπου σημειώθηκε η επίθεση, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια «άνανδρη και ωμή επίθεση».

Τέσσερις τζιχαντιστές, μεταξύ τους δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούσαν επιχείρηση για να ανακτήσουν τον έλεγχο του πολυτελούς ξενοδοχείου και ενώ στα παρακείμενα κτήρια είχαν πραγματοποιήσει επίθεση ισλαμιστές, μέλη της Αλ Κάιντα χθες βράδυ.

Ο τέταρτος τζιχαντιστής σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο ξενοδοχείο Ybi, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Splendid. Ένας πέμπτος τζιχαντιστής έχει οχυρωθεί σε μπαρ που βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο Cappuccino και το ξενοδοχείο Ybi, σύμφωνα με τρεις αυτόπτες μάρτυρες που μπόρεσαν να βγουν από το νυχτερινό μαγαζί.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τερματίστηκαν πλέον οι επιχειρήσεις των δυνάμεων της τάξης, περίπου 12 ώρες μετά την έναρξη των επιθέσεων.