15 Ιανουάριος 2016, 16:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2016, 16:30

Μέχρι Ασφαλιστικό και... κινητοποιήσεις συζήτησαν Τσίπρας-Κουτσούμπας

  • Μέχρι Ασφαλιστικό και... κινητοποιήσεις συζήτησαν Τσίπρας-Κουτσούμπας
    Σήμερα στο Μαξίμου (Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)

Δυο ώρες περίπου κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γγ του ΚΚΕ και η ατζέντα τους περιείχε τα πάντα. Από την αναθεώρηση του Συντάγματος και τον εκλογικό νόμο, μέχρι το Ασφαλιστικό και τις κινητοποιήσεις. 

Οι Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Κουτσούμπας στο μόνο που συμφώνησαν ήταν ότι διαφωνούν σε όλα.

Ο πρωθυπουργός δεν εξασφάλισε τη συναίνεση που επιδίωκε στο θέμα της έντασης των κινητοποιήσεων· ο γραμματέας του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι στα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα ο ελληνικός λαός θα απαντήσει δυναμικά. 

Σύμφωνα με το Μαξίμου στη συνάντηση συζητήθηκε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων, όπως «η πορεία της διαπραγμάτευσης, οι εξελίξεις στην Ευρώπη καθώς και σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, το Κυπριακό, και η προσφυγική κρίση. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον  Κουτσούμπα για την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγή του εκλογικού νόμου, όπως επίσης και για το επικείμενο νομοσχέδιο για μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση. Με σεβασμό στις γνωστές ιδεολογικές διαφορές έγινε ένας γόνιμος και ειλικρινής διάλογος.»

Από πλευράς του, ο γραμματέας του ΚΚΕ, έδειξε το δρόμο των κινητοποιήσεων αναφέροντας: «Όλοι οι κλάδοι, όλοι οι φορείς, οι εργάτες του ιδιωτικού και οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, οι άνεργοι οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, οι φτωχοί αγρότες, πρέπει να βρεθούν στις επάλξεις του αγώνα.»