15 Ιανουάριος 2016, 14:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2016, 14:33

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με θύματα παιδιά

  • Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με θύματα παιδιά
    Δίχως τέλος οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Στρατής Μπαλάσκας)

Με τον πλέον τραγικό τρόπο μπήκε τέλος στη ζωή τριών ανήλικων προσφυγόπουλων, που ακολούθησαν τους γονείς τους στο ταξίδι για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, κάπου στα νησιά του Αιγαίου. Τα άψυχα σώματά τους εντόπισαν μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης σε θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου. Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν ζωντανοί 20 μετανάστες.

Τα θύματα και τους διασωθέντες είχε δει με τα κιάλια του φρουρός σε στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως μόλις ανατράπηκε και βυθίστηκε η λέμβος στην οποία επέβαιναν. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει εντοπιστεί νεκρό και τέταρτο παιδί, ωστόσο επισήμως δεν επιβεβαιώνεται το γεγονός.

Χθες βράδυ, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που είχε προβεί σε καταδίωξη σκάφους διακινητή ο οποίος διέφευγε προς τις τουρκικές ακτές, προσάραξε λόγω τεχνικού προβλήματος, σε αβαθή κοντά στις τουρκικές ακτές έναντι του Αγαθονησίου. Από την προσάραξη δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού προέβη σε άμεση ενημέρωση του ομόλογου κέντρου της τουρκικής Ακτοφυλακής στην Άγκυρα, προκειμένου να επιτευχθεί ταχεία αποκόλληση του σκάφους του Λιμενικού και απομάκρυνσή του από την περιοχή.

Ο διακινητής είχε προλάβει να αποβιβάσει ομάδα 20 αλλοδαπών στις ακτές της περιοχής Ψιλή Άμμος της Σάμου.