15 Ιανουάριος 2016, 15:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2016, 13:26

Χωρίς δικηγόρους έως την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου

  • Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή μέχρι τις 16 Μαρτίου

Ανυποχώρητοι οι δικηγόροι, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 22 Ιανουαρίου αντιδρώντας στο Ασφαλιστικό, που όπως λένε ακυρώνει όλα όσα έχουν πετύχει δεκαετίες τώρα.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, που συνεδρίασε μετά τη μεγάλη πορεία δικηγόρων και άλλων επιστημόνων την Πέμπτη, αποφάσισε να παρατείνει την αποχή των μελών της από τα καθήκοντά τους σε μια προσπάθεια να πιέσει περισσότερο την κυβέρνηση να αναθεωρήσει κάποιες από τις διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού.

Λίγες ώρες νωρίτερα, εκατοντάδες δικηγόροι είχαν διαδηλώσει μαζί με μηχανικούς, γιατρούς και άλλες ομάδες επιστημόνων έξω από το υπουργείο Εργασίας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε ντροπή σου, παραιτήσου», «Πάμε τώρα σε αποχή, δεν έχουμε άλλη αντοχή», κ.ά.

Οι διαδηλωτές πήγαν και στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των δικηγόρων υπό τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Βασίλη Αλεξανδρή, επισκέφθηκε την αντιπρόεδρο Τασία Χριστοδουλοπούλου και της εξέφρασαν τις κάθετες αντιρρήσεις του επιστημονικού κλάδου στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.