14 Ιανουάριος 2016, 18:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2016, 18:31

Πάλι στο σκαμνί για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

  • Handelsblatt: Οι επενδυτές εμπιστεύονται και πάλι τα ελληνικά ομόλογα
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αν και πέρασαν 17 χρόνια, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου της περιόδου Σημίτη είναι ακόμη... ζωντανό. Και αυτό γιατί  το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε σήμερα δεκτή την αίτηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που είχε προτείνει να αναιρεθεί η ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία αθωώθηκαν οι 36 κατηγορούμενοι.

Έτσι, όλοι τους θα δικαστούν για δεύτερη φορά, αφού οι Aρεοπαγίτες, έκριναν ότι η επίμαχη απόφαση δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επίμαχη ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχαν αθωωθεί 42 πρόσωπα για τις μετοχές «φούσκες» του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τα πρόσωπα που εμπλέκονται είναι επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές και άλλοι που φέρονταν να συνήργησαν στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-φούσκες του 1999 και αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Οι κατηγορούμενοι θα καθήσουν ξανά στο εδώλιο του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων.