14 Ιανουάριος 2016, 14:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2016, 16:26

Το Ισλαμικό Κράτος αιματοκύλησε την Τζακάρτα – Στόχος οι ξένοι πολίτες (βίντεο)

  • Το Ισλαμικό Κράτος αιματοκύλησε την Τζακάρτα – Στόχος οι ξένοι πολίτες (βίντεο)
    (φωτ.: EPA/Adi Weda)

Με ανακοίνωση που ανέβασε σε «συμμαχικό πρακτορείο ειδήσεων», το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις συντονισμένες επιθέσεις με βόμβες και όπλα στην Τζακάρτα. Ολόκληρη η Ινδονησία εδώ και καιρό βρίσκεται στο στόχαστρο των τζιχαντιστών –σύμφωνα με τους ίδιους–, ενώ στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι στόχος ήταν οι ξένοι πολίτες και οι δυνάμεις ασφαλείας που έχουν επιφορτιστεί με την προστασία τους.

«Το Ισλαμικό Κράτος κρύβεται οπωσδήποτε πίσω από αυτή την επίθεση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της Αστυνομίας, Τίτο Καρνάβιαν. Ανάμεσα στα θύματα των επιθέσεων είναι και ένας Καναδός πολίτης· η πληροφορία για έναν νεκρό Ολλανδό, εργαζόμενο στα Ηνωμένα Έθνη, διαψεύστηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας ο οποίος είπε ότι ένας πολίτης της χώρας είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 17 νεκροί: επτά πολίτες, πέντε αστυνομικοί και πέντε δράστες. Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας, ο Ινδονήσιος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους Μπαχρούν Ναΐμ, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Συρία, «το σχεδίαζε αυτό εδώ και καιρό».