14 Ιανουάριος 2016, 17:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2016, 16:17

Τρεις υπερτυχεροί του μυθικού τζακ ποτ στο αμερικανικό Powerball

  • Τρεις υπερτυχεροί του μυθικού τζακ ποτ στο αμερικανικό Powerball
    Με φωνές, σφυρίγματα και χειροκροτήματα υποδέχονταν οι Αμερικανοί την ανακοίνωση κάθε αριθμού που έβγαινε από την κληρωτίδα του Powerball (φωτ.: ΑΠΕ-EPA/ Eugene Garcia)

Ραντεβού με την τύχη τους είχαν οι κάτοχοι των τριών τυχερών δελτίων του Powerball που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ μαζί με εκατομμύρια άλλα, τα οποία διεκδικούσαν σχεδόν 1,6 δισ. δολάρια – το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ παγκοσμίως σε τυχερό παιχνίδι.

«Είναι επίσημο! Υπάρχουν τρία τυχερά δελτία του τζακ ποτ του Powerball· στην Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και το Τενεσί», ανακοίνωσε ο οργανισμός του Powerball Καλιφόρνιας στο Twitter, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το αν πρόκειται για μεμονωμένους παίκτες ή ομαδικά δελτία.

Οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν μηδαμινές, μια στα 292,2 εκατομμύρια, αλλά το ποσό τεράστιο. Πολλοί έπαιξαν οικογενειακά, άλλοι με φίλους ή συναδέλφους. Ορισμένοι ταξίδεψαν ειδικά από τον γειτονικό Καναδά ή το Μεξικό για να αγοράσουν ένα δελτίο που θα τους έδινε μια ευκαιρία στο όνειρο.

Οι τυχεροί αριθμοί ήταν: 4, 8, 19, 27, 34, και Powerball ο αριθμός 10.

Αν ο υπερτυχερός ήταν ένας, όπως πολλοί ονειρεύονταν, θα έπαιρνε 930 εκατομμύρια δολάρια αν ήθελε να του καταβληθούν τα κέρδη αμέσως, ή 1,6 δισ. δολάρια αν προτιμούσε να του καταβληθούν σε 30 ετήσιες δόσεις.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου στην τιμή στην οποία αποτιμώνται τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο.