13 Ιανουάριος 2016, 22:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2016, 21:34

Τσίπρας: Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής

  • Τσίπρας: Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής
    (Φωτ.: ΑΠΕ-EPA/STEPHANIE LECOCQ)

«H κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής διότι υπάρχει σαφής και νωπή λαϊκή εντολή». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη σε τηλεοπτικό ΜΜΕ της Γαλλίας.

Μιλώντας στο «Canal+», εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της κυβέρνησης και της Ελλάδας, αλλά ανήσυχος και προβληματισμένος για τη διεθνή κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την πρώτη αξιολόγηση και το βήμα αυτό ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» και επισήμανε πως «όσοι επιμένουν ότι η Ελλάδα δεν προχωράει, είτε το κάνουν εσκεμμένα διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει, είτε δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα».

Για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ένα μαραθώνιο νομοθετικών παρεμβάσεων, από τον Ιούλιο ως σήμερα: «Έχει εφαρμόσει, υλοποιήσει και ψηφίσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, με βασικό πρόσημο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».

Για το Ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι είναι μια μεταρρύθμιση που δεν τόλμησαν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ έβλεπαν ότι το Ασφαλιστικό οδηγείται σε αδιέξοδο, με την αφαίμαξη των ταμείων, την έκρηξη της μαύρης εργασίας. Τέλος, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα έχει κάθε δυνατότητα να βγει από την κρίση μέσα στο 2016.