13 Ιανουάριος 2016, 19:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2016, 17:55

Έκοψε την πίτα του ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα»

  • Έκοψε την πίτα του ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα»
  • Έκοψε την πίτα του ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα»
  • Έκοψε την πίτα του ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα»

Έκοψαν την πίτα αφού την ευλόγησε πρώτα ο ιερέας του χωριού Σταύρος Κυρσταυρίδης, και έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων τα μέλη του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα», υπό τους ήχους της λύρας του Παύλου Αμανατίδη και του Παναγιώτη Μωυσιάδη.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στον Άγιο Βασίλειο.

Την προηγούμενη Κυριακή το απόγευμα σε μια γεμάτη και ζεστή αίθουσα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και το επίσημο καλωσόρισμα του νέου έτους από το σύλλογο.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Θεόδωρος Αμανατίδης, αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους, αναφέρθηκε στην ιστορία της βασιλόπιτας. Στη συνέχεια δόθηκαν έπαινοι σε μαθητές που αρίστευσαν σε Γυμνάσιο και Λύκειο, αλλά και στους εισαχθέντες στα ΤΕΙ και ΑΕΙ το σχολικό έτος 2014-2015.

Έπαινοι απονεμήθηκαν στην Αντωνία Μαρμαρίδου, την Ιωάννα Χριστοφορίδου, την Ιωάννα-Παρθένα Τσιτηρίδου, τον Σταμάτη Μουρατίδη και την Πηνελόπη Μαρμαρίδου.

Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν βραβεύτηκαν οι μητέρες Μυροφόρα Μαρμαρίδου, Σοφία Πουλουτίδου, Όλγα Λαζαρίδου και Αραβέλλα Μαρμαρίδου, οι οποίες μεγάλωσαν ανήλικα παιδιά μόνες τους, αφού η μοίρα τους στέρησε τους συζύγους τους από αρρώστιες και ατυχήματα.

Ταυτόχρονα με την εκδήλωση λειτουργούσε παζάρι από το τμήμα χειροτεχνίας του συλλόγου.