16 Ιανουάριος 2016, 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2016, 14:21

Μικρασιατική ψαρόσουπα με λαβράκι και σαφράν

  • Μικρασιατική ψαρόσουπα με λαβράκι και σαφράν

Μια διαφορετική ψαρόσουπα, μια παραδοσιακή συνταγή που μας έρχεται από τους Έλληνες της Ίμβρου και Τενέδου σάς προτείνει το pontos-news.gr.

ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό λαβράκι
  • ½ κιλό σπασμένο σιτάρι
  • 3 κρεμμύδια
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 λεμόνι
  • λίγο σαφράν
  • ½ κ.γ. κανέλλα
  • ½ κ.γ. δυόσμο ξερό
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε το σιτάρι με πέντε ποτήρια νερό. Προσθέτουμε 3-4 φορές κρύο νερό για να κάνουμε το μίγμα λείο και πηχτό. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μια άκρη.
  2. Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
    και το δυόσμο και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε τις πέντε κούπες νερό, και αφού βράσει, σουρώνουμε και μεταφέρουμε το ζωμό
    σε μια κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε μέσα τα ψάρια και τα βράζουμε για 15-20΄.
  6. Ξανασουρώνουμε τη σούπα και προσθέτουμε το πηχτό μίγμα από το σιτάρι, τους δύο κρόκους, λίγο σαφράν και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, και ψήνουμε μέχρι να φύγει η μυρωδιά του αυγού.
  7. Καθαρίζουμε τα ψάρια, βάζουμε λίγο ψαχνό στο κάθε πιάτο που θα σερβίρουμε, το ζωμό, και λίγη κανέλλα από πάνω.
  • Πηγή: topoikaitropoi.gr