13 Ιανουάριος 2016, 16:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2016, 13:03

Ελληνόπουλα της Ρωσίας ζωγράφισαν την Ελλάδα τους

  • Το τοπικό ποδόσφαιρο στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό
    Η ζωγραφιά της Χριστίνας Ιορδανίδη που βγήκε δεύτερη στο διαγωνισμό

Πώς φαντάζονται τα Eλληνόπουλα της Ρωσίας την Ελλάδα, την οποία ενδεχομένως τα περισσότερα δεν την έχουν αντικρίσει ποτέ; Την απάντηση παιδιών 7-15 ετών που ζουν στη Ρωσία παίρνουμε μέσα από τις ζωγραφιές τους, αυτές που κλήθηκαν να δημιουργήσουν στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού.

Για τα παιδιά Ελλάδα είναι η θεά Αθηνά, ο Λευκός Πύργος, ένας Πόντιος, τα μοναστήρια... Ζωγράφισαν και περιέγραψαν με ένα κείμενο ό,τι απεικόνισαν.

Τα έργα των παιδιών έγιναν στο πλαίσιο του διαγωνισμού παιδικής ζωγραφιάς με θέμα «Ελλάδα μου» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων του Γκελενζίκ. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και ενθουσίασε. Ταυτόχρονα όμως προβλημάτισε τους κριτές που είχαν οριστεί για την αξιολόγηση των σχεδίων των μικρών ζωγράφων, αφού δυσκολεύτηκαν να επιλέξουν τα καλύτερα.


Τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, με τα αναμνηστικά τους

Γι’ αυτό και αποφάσισαν να δώσουν λόγο και στους χρήστες κοινωνικών δικτύων που έκαναν τη δική τους επιλογή με ηλεκτρονική ψηφοφορία, η οποία ελήφθη υπόψη στην τελική κρίση.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 42 παιδιά που χωρίστηκαν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, 7-10 και 11-15 ετών. Οι νικητές έλαβαν συγχαρητήρια και δώρα από τον πρόεδρο του ελληνικού συλλόγου, Γ. Σαλάχοφ, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες πήραν από ένα αναμνηστικό.

Gallery