13 Ιανουάριος 2016, 14:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2016, 13:35

Στη 45χρονη πρώην σύζυγο του αγνοουμένου στην Καλλιθέα στρέφονται οι υποψίες

  • Στη 45χρονη πρώην σύζυγο του αγνοουμένου στην Καλλιθέα στρέφονται οι υποψίες

Αγώνα δρόμου κάνει η αστυνομία για να διαλευκάνει τις συνθήκες υπό τις οποίες δολοφονήθηκε ο 65χρονος συνταξιούχος ναυτικός, η σορός του οποίου εντοπίστηκε την Τρίτη το μεσημέρι σε καταψύκτη στην οδό Ευαγγελιστρίας στην Καλλιθέα.

Στο κάδρο των ερευνών έχει μπει η 45χρονη πρώην σύζυγος του θύματος, υπήκοος Βουλγαρίας, με την οποία είχαν γνωριστεί πριν από μερικά χρόνια. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2003 και λίγους μήνες αργότερα ήρθε στον κόσμο το παιδί τους. Ωστόσο ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ και χώρισαν.

Η μητέρα με το παιδί ζούσαν στο σπίτι όπου βρέθηκε νεκρός ο 65χρονος, ενώ εκείνος έμενε σε άλλο ιδιόκτητο οίκημα στην ίδια γειτονιά. Η 45χρονη και το ανήλικο παιδί έφυγαν από την Ελλάδα λίγο πριν από την εξαφάνιση του θύματος, δηλαδή περίπου πριν από ένα χρόνο. Την ίδια περίοδο δήλωσε την εξαφάνιση ο αδερφός του θύματος.

Ήδη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής έστειλε σήμα στην Ιντερπόλ, προκειμένου να εντοπίσουν τη γυναίκα στη Βουλγαρία.

Το πτώμα του άτυχου άνδρα βρήκε δικαστικός επιμελητής, όταν πήγε να παραδώσει ένταλμα κατάσχεσης στη 45χρονη που είχε δηλώσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα ως μόνιμη κατοικία, επειδή δεν πλήρωνε τα ενοίκια και τα κοινόχρηστα, και βρήκε την πόρτα ανοιχτή. Ο 65χρονος ήταν σε εμβρυακή στάση, δεμένος χειροπόδαρα και με μονωτική ταινία στο στόμα, ενώ στον καταψύκτη εντοπίστηκαν και κηλίδες αίματος.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso που επικαλείται το φιλικό περιβάλλον του θύματος, αναφέρει ότι ήταν ιδιαίτερα ευκατάστατος. Είχε μια πενταώροφη πολυκατοικία στην οδό Αριστοτέλους, στην Καλλιθέα, και άλλα ακίνητα.

Ο πατέρας του ναυτικού είχε ανοίξει ένα λογαριασμό για τον εγγονό του όπου είχαν συγκεντρωθεί 230.000 ευρώ.

Φίλος του ναυτικού δήλωσε ότι όταν ο φίλος του εξαφανίστηκε, ο αδελφός του τους είχε πει ότι τα λεφτά αυτά είχαν κάνει φτερά.