14 Ιανουάριος 2016, 09:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2016, 08:09

Πώς οι θρησκευτικοί θεσμοί χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; – Συζήτηση στην Κωνσταντινούπολη

  • Πώς οι θρησκευτικοί θεσμοί χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; – Συζήτηση στην Κωνσταντινούπολη

Ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα πραγματεύεται σήμερα στην Πόλη το τελευταίο εργαστήρι του ευρωπαϊκού προγράμματος «Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Μειονότητες» στο οποίο συμμετέχει ο Σύνδεσμος Βακουφικών Ιδρυμάτων.

Σε αυτό το τελευταίο εργαστήρι, που θα γίνει στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της αρμενικής εκκλησίας στο Φερίκιοϊ, θρησκευτικοί εκπρόσωποι κοινοτήτων (ρωμαίικη, αρμενική, εβραϊκή, συροϊακωβίτικη, καθολική, προτεσταντική, αλεβιτική, μουσουλμανική και γεζίντι) θα ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκ μέρους των θρησκευτικών θεσμών σήμερα.

Τη συζήτηση θα ανοίξει ο Λάκης Βίγκας, Πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου που υλοποιεί το πρόγραμμα, και θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση για τις πιο σύγχρονες μορφές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο από τον καθηγητή του Πανεπιστήμιου Μπιλγκί, Ερκάν Σάκα. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ρίτα Εντέρ.

Ομιλητές θα είναι ο Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης (μητροπολίτης Προύσης και Ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, εκπρόσωπος Οικουμενικού Πατριαρχείου), ο π. Χαρουτιούν Νταματιάν (εκπρόσωπος Αρμενικού Πατριαρχείου), ο ερευνητής και συγγραφέας Σουλεϊμάν Μπαϊρακτάρ, ο π. Φετρός Γκιουτσέ (από τη συροϊακωβιτική Ορθόδοξη Εκκλησία), η δρ Λεϊλά Φερμάν (συμπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γεζίντι). Επίσης οι Καϊρά Άκπιναρ (Προτεσταντική Εκκλησία Πέρα), Μπούγρα Ποϊράζ (Καθολική Εκκλησία), Κεμάλ Ακγκιούν (πρόεδρος Κέντρου Αλεβίτικης Σκέψης του νομού Κωνσταντινουπόλεως) και π. Γιαν Ντελουλέρ (Ορθόδοξη Εκκλησία Αντιόχειας).