12 Ιανουάριος 2016, 17:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2016, 16:22

Ψάχνονται στο ΠΑΣΟΚ μετά τα περί συνεργασίας με Μητσοτάκη, του Γρηγοράκου

  • Ψάχνονται στο ΠΑΣΟΚ μετά τα περί συνεργασίας με Μητσοτάκη, του Γρηγοράκου

Να εκτονώσουν την ένταση που δημιουργήθηκε στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λεωνίδα Γρηγοράκου περί πιθανής συνεργασίας βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχειρούν στη Χαριλάου Τρικούπη.

Επαρκείς χαρακτήρισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου τις εξηγήσεις που έδωσε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά την κλήση του σε απολογία.

«Είχαμε συνάντηση με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο. Μου έδωσε την ερμηνεία που αφορά τις δηλώσεις, οι οποίες έγιναν το πρωί. Μου έδωσε και αναλυτικά το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεών του και με βάση αυτά τα οποία είπε φαίνεται πραγματικά ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του σε κρίσιμα σημεία της συνέντευξης», δήλωσε ο Β. Κεγκέρογλου αμέσως μετά την απολογία Γρηγοράκου.

Οι δηλώσεις του Λ. Γρηγοράκου ήρθαν μια ημέρα μετά την τοποθέτηση της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά ότι τη χωρίζει ιδεολογική άβυσσος από τον Κ. Μητσοτάκη, και όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησαν αναταράξεις. Ο Λ. Γρηγοράκος, όχι μόνο εξέφρασε την αντίθεσή του στα λεγόμενα της προέδρου περί ιδεολογικού χάσματος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον χαρακτήρισε καλό πολιτικό του κεντρώου χώρου με τον οποίο θα μπορούσε να συνεργαστεί. Προέβλεψε μάλιστα ότι σύντομα η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα.