12 Ιανουάριος 2016, 10:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2016, 12:07

Έκρηξη στο Σουλτάναχμετ στην Κωνσταντινούπολη (Συνεχής Ενημέρωση)

  • Έκρηξη στο Σουλτάναχμετ στην Κωνσταντινούπολη (Συνεχής Ενημέρωση)
    (πηγή: Zaman)
  • Έκρηξη στο Σουλτάναχμετ στην Κωνσταντινούπολη (Συνεχής Ενημέρωση)
    (πηγή: Zaman)

Σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης, στο Σουλτάναχμετ, κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγια-Σοφιά, λίγο μετά τις 10:30 σημειώθηκε έκρηξη που συντάραξε την πόλη. Η έκρηξη φαίνεται ότι έγινε μεταξύ του τζαμιού και ενός γκρουπ τουριστών, ίσως Γερμανών, το οποίο ήταν μάλλον και ο στόχος.

Το CNN Türk ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 10. Πολλοί είναι οι τραυματίες, κάποιοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15, αρκετοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τρεις από τους τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στα Ψαμαθιά. Η εφημερίδα Radikal, επικαλούμενη αστυνομική πηγή, αναφέρει ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. 

Από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοινώθηκε ότι οι Αρχές ερευνούν για τον τύπο των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και για τους υπεύθυνους της έκρηξης. Η Αστυνομία έχει αποκλείσει από νωρίς την περιοχή, υπό το φόβο νέων εκρήξεων.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hürriyet ότι στον τόπο της έκρηξης είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά. Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που μαγαζάτορες στο Γαλατά νόμιζαν ότι το περιστατικό συνέβη δίπλα τους.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσω Twitter, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες τουρίστες μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών.