12 Ιανουάριος 2016, 09:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2016, 12:32

Η Eldorado Gold αναστέλλει εργασίες στα ορυχεία χρυσού στη Β. Ελλάδα

  • Η Eldorado Gold αναστέλλει εργασίες στα ορυχεία χρυσού στη Β. Ελλάδα
    (Φωτ. Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φρένο στις εργασίες της στην Ελλάδα αποφάσισε να βάλει η καναδική εταιρεία ορυχείων Eldorado Gold, μετά από ένα χρόνο αντιπαραθέσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την κατασκευή στο ορυχείο των Σκουριών και προειδοποίησε ότι θα κάνει το ίδιο για το ορυχείο στην Ολυμπιάδα αν δεν λάβει την άδεια μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ήδη έχει σταματήσει κατασκευαστικές εργασίες στο Λόφο Περάματος και τις Σάπες. Παράλληλα μελετά αν θα αναστείλει στο μέλλον την επέκταση του ορυχείου στο Στρατώνι, στο οποίο απομένουν περίπου τρία χρόνια ζωής.

Αν και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία προτιμά να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίες και να συνεχίσει την κατασκευή και ανάπτυξη στην Ελλάδα «έχουμε καθήκον απέναντι σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας, και τα σημαντικά ρίσκα χρόνου και διαδικασίας που έχουν δημιουργηθεί από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας μας έχει αφήσει χωρίς άλλη επιλογή από το να μειώσουμε τη δράση και το προσωπικό μας».

Η Eldorado έχει δημιουργήσει περίπου 2.000 άμεσες θέσεις στην Ελλάδα, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Πολ Ράιτ, χωρίς να αναφέρει πόσες θα επηρεαστούν από τη μείωση δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Η αξία των μετοχών της εταιρείας έχει πέσει κατά 40% τους τελευταίους μήνες, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων στην Ελλάδα.

Στις Σκουριές, η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 276 εκατομμύρια ευρώ (300 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα στις 11:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα (09:00 ώρα Γκρίνουιτς/GMT), και τηλεφωνική διάσκεψη στις 15:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας (13:00 ώρα Γκρίνουιτς/GMT).