12 Ιανουάριος 2016, 12:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2016, 19:54

Όμορφες στιγμές ποντιακής παράδοσης στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας (φωτο)

  • Όμορφες στιγμές ποντιακής παράδοσης στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας (φωτο)
  • Όμορφες στιγμές ποντιακής παράδοσης στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας (φωτο) 2
  • Όμορφες στιγμές ποντιακής παράδοσης στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας (φωτο) 2

Δεκάδες χορευτές ανέβασαν για μια ακόμα φορά στη σκηνή τους λεβέντικους χορούς του Πόντου, στη γιορτή του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας, το περασμένο Σάββατο, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Όπως απαιτεί η παράδοση, ο Σύλλογος έψαλε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ευχόμενος για το νέο έτος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος Τοπαλίδης, ευχήθηκε το 2016 να είναι η χρονιά που τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα δικαιωθούν καλώντας τους παρευρισκόμενους να συστρατευθούν σε αυτό τον αγώνα και για την απόκρουση κάθε προσβολής που προέρχεται από αρνητές.

Παράλληλα ευχαρίστησε το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη για την συμβολή του στην πραγματοποίηση μαθημάτων εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου στα κέντρα δια βίου μάθησης του Δήμου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για την ανακατασκευή της πλατείας Αλησμόνητων Πατρίδων στην περιοχή του Αβέρωφ, όπου βρίσκεται το μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ώστε να αποδοθεί ο δέον σεβασμός στο μνημείο.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι στο ζήτημα της Γενοκτονίας δεν υπάρχει άλλη προσέγγιση από αυτήν της επίσημης πολιτείας όπως εκφράζεται στο ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων του 1994.

Διαβεβαίωσε ακόμα ότι θα ολοκληρωθεί η αδελφοποίηση της πόλης της Λάρισας με την Ανάπα της Νότιας Ρωσίας, μια περιοχή με έντονη ελληνική παρουσία από αρχαιοτάτων χρόνων. Την πρόταση για την αδελφοποίηση είχαν κάνει ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας και ο πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων «Ο Πόντος».

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν οι μαθητές Γιώργος Αβραμίδης και Ελένη Παπαδοπούλου για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Την εκδήλωση ομόρφυναν κι έδωσαν το δικό τους χρώμα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, που παρουσίασαν ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς, με κορωνίδα τον χορό σέρρα.

Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουρδούβαλης

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ09
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2016