11 Ιανουάριος 2016, 20:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2016, 16:49

Εταιρεία κρυονικής στη Ρωσία υπόσχεται αιώνια ζωή

  • Εταιρεία κρυονικής στη Ρωσία υπόσχεται αιώνια ζωή

Ο άνθρωπος, σε όλη την πορεία της ύπαρξής του έχει κάνει ένα σωρό εφευρέσεις που έχουν κάνει τη ζωή του πιο εύκολη. Μια επιθυμία του όμως μένει απραγματοποίητη ακόμα και σήμερα που η επιστήμη εξελίσσεται συνεχώς, η αιώνια ζωή. Την λύση σε αυτό το ζήτημα διατείνεται ότι προσφέρει η ρωσική εταιρεία KrioRus που φέρεται να έχει προβεί σε μια ανακάλυψη-τομή.

Σύμφωνα με τη θεωρία της, ένας νεκρός οργανισμός, αν ψυχθεί στην κατάλληλη θερμοκρασία και εισαχθεί στο αίμα του η ουσία cryoprotectant που προστατεύει τους ιστούς από την ψύξη, μπορεί να επανέλθει στη ζωή αργότερα στο μέλλον. Η θεωρία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως είναι βάσιμη θεωρητικά, με την προϋπόθεση φυσικά ότι η επιστήμη θα έχει προχωρήσει αρκετά.

Η KrioRus, που έχει την έδρα της στη Ρωσία, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που εφαρμόζουν τις μεθόδους τις κρυονικής. Ο ιδρυτής της Ντανίλα Μεντβέντεφ πιστεύει πως η χώρα του ίσως σύντομα ξεπεράσει τις ΗΠΑ στους τομείς της βιοϊατρικής και της αντιγήρανσης, εισάγοντας νέες καινοτομίες.


Ο ιδρυτής της ΚrioRus Ντανίλα Μεντβέντεφ

Ήδη 50 άνθρωποι έχουν περάσει από τη διαδικασία της κατάψυξης, εκ των οποίων 5 διατηρούνται σε προσωπική ιδιοκτησία, ενώ 25 είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους μόνο για τον εγκέφαλό τους.

Όσο φρικτό κι αν ακούγεται, τα... κατεψυγμένα σώματα βρίσκονται κρεμασμένα σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους και μάλιστα από τους αστραγάλους, ώστε το κεφάλι να βρίσκεται στο πιο κρύο σημείο.

Ορισμένοι έχουν μαζί τα... κατεψυγμένα κατοικίδια ζώα τους.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις όλο και περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν ελπίδα για μια δεύτερη ζωή. Πληροφορίες φέρουν τον Νο 1 παρουσιαστή στις ΗΠΑ Λάρι Κινγκ να έχει ζητήσει να καταψυχθεί ο εγκέφαλός του.

Τιμή... κατάψυξης η εταιρεία δεν αποκαλύπτει. Δημοσιεύματα όμως αναφέρουν ότι η διαδικασία κοστίζει 32.000 ευρώ για όλο το σώμα και 11.000 μόνο για τον εγκέφαλό του.

Η KrioRus πρόκειται να μεταφερθεί σύντομα σε εγκαταστάσεις έκτασης 3.300 τετραγωνικών μέτρων, στις οποίες θα προστεθεί μελλοντικά ένα ογκολογικό κέντρο, ενώ ήδη γίνονται σχέδια για επέκταση της εταιρείας και στην Ελβετία.