11 Ιανουάριος 2016, 19:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2016, 16:04

Θεσσαλονίκη: Ντιλίβερι ανθρωπιάς με ποδήλατα

  • Θεσσαλονίκη: Ντιλίβερι ανθρωπιάς με ποδήλατα

Τριγυρνούν με τα ποδήλατά τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μοιράζουν μερίδες φαγητού στους άστεγους που εντοπίζουν. Πρόκειται για τη συλλογικότητα Room 39, του Κοινωνικού Κέντρου / Στέγη Μεταναστών.

«Προμηθευόμαστε μαγειρεμένο φαγητό και αρτοσκευάσματα από διάφορα εστιατόρια και φούρνους που στηρίζουν την προσπάθειά μας και τα διανέμουμε σε ανθρώπους που έχουμε εντοπίσει ότι βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο σε διάφορα σημεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Γεωργιάδης, εθελοντής της συλλογικότητας, προσθέτοντας ότι μοιράζουν καθημερινά περίπου 30 μερίδες φαγητού. Οι εθελοντές του Room 39 δραστηριοποιούνται και στην Ειδομένη με τη συλλογή και διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και ρούχων σε πρόσφυγες.

Παράλληλα, στην έδρα του Κοινωνικού Κέντρου / Στέγη Μεταναστών (Ερμού 23) κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι διοργανώνεται κουζίνα αλληλεγγύης όπου προσφέρεται δωρεάν γεύμα σε αναξιοπαθούντες.

Όσο για το πώς προήρθε η ονομασία Room 39, ο Χρήστος Γεωργιάδης εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το Κοινωνικό Κέντρο στεγάζεται σε κτήριο που λειτουργούσε παλαιότερα ως ξενοδοχείο και στο οποίο είχε μείνει μάλιστα και ο Γρηγόρης Λαμπράκης πριν από τη δολοφονία του. Στους συγκεκριμένους εθελοντές έχει παραχωρηθεί ένας χώρος που ήταν παλαιότερα το δωμάτιο 39 του ξενοδοχείου.