11 Ιανουάριος 2016, 12:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2016, 11:17

Συγκίνηση και χαρά στην κοπή της πίτας της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης

  • Συγκίνηση και χαρά στην κοπή της πίτας της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης

Απόλυτη σιγή επικρατούσε στην αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, όταν χαμήλωσαν τα φώτα και άρχισαν να μπαίνουν σε δυάδες τα μέλη του χορευτικού της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης. Στα χέρια τους κρατούσαν αναμμένα κεριά και με τις φωνές τους έψαλαν μελωδικά τα ποντιακά κάλαντα.

Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της πρώτης για το 2016 εκδήλωσης της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης.

Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα, όπου τα μέλη της Μέριμνας έκοψαν τη βασιλόπιτά τους. Η πρόεδρός της Ιφιγένεια Πανίδου ευχήθηκε καλή χρονιά, για να δώσει στη συνέχεια το λόγο στην πρόεδρο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας, Λίτσα Αθανασιάδου, η οποία ενημέρωσε για το άγαλμα που θα στηθεί στη μνήμη του Αυστραλού Τζορτζ Τρελόαρ, ο οποίος βοήθησε 108.000 Έλληνες πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, ώστε να προωθηθεί στη μακρινή χώρα το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Στη συνέχεια η αίθουσα γέμισε από τους ήχους της κεμεντζέ και τις φιγούρες του χορευτικού της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, το οποίο στον τελευταίο χορό ακολούθησαν και παρευρισκόμενοι.


Η Άννα Θεοφυλάκτου ανάμεσα σε μέλη του χορευτικού της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, με τους οποίους διασκέδασαν αλλά και χόρεψαν τα μέλη της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ10
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2016
18:30
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών έχει προγραμματίσει τρεις σημαντικές...