10 Ιανουάριος 2016, 22:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2016, 22:12

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέος πρόεδρος της ΝΔ

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέος πρόεδρος της ΝΔ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Είκοσι τρία χρόνια μετά την αποχώρηση του Κώστα Μητσοτάκη από την ηγεσία του κόμματος, ο γιος του Κυριάκος πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή και με διαφορά κερδίζοντας στη «μάχη της Κρήτης» τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, έχει μπροστά του μια σειρά από προκλήσεις να τον περιμένουν.

Ο όγδοος κατά σειρά (εκλεγμένος) πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας —χωρίς να έχει μπροστά του περίοδο χάριτος— κατάφερε να πείσει το εκλογικό σώμα που προσήλθε στις κάλπες ότι εκείνος μπορεί να αποτελέσει τον αντίπαλο του Αλέξη Τσίπρα. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις συμμαχίες και τη δυναμική που δημιουργήθηκε από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και πέτυχε κάτι που μέχρι πριν τρεις μήνες φάνταζε απίθανο.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

Αντίθετα ο Ε. Μεϊμαράκης, παρά το μεγάλο προβάδισμα που είχε από τον πρώτο γύρο και παρά την αποχή που υπήρξε, έδειξε να μένει από... πολιτικά καύσιμα στο φινάλε και με θολό πολιτικό μήνυμα έμεινε δεύτερος προκαλώντας σοκ σε όσους τον στήριξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο 50% της ενσωμάτωσης προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 50,15% έναντι 49,85% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η διαφορά θα αυξηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ