11 Ιανουάριος 2016, 10:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2016, 09:28

Πρωτοποριακή εφαρμογή Έλληνα ομογενή στα αυτοκίνητα της General Motors

  • Πρωτοποριακή εφαρμογή Έλληνα ομογενή στα αυτοκίνητα της General Motors

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Γιώργος Πάρθημος και η εταιρεία του Connexion Media που δραστηριοποιείται στην Μελβούρνη της Αυστραλίας από το 2005, βρίσκεται πίσω από την πρωτοποριακή εφαρμογή έγκαιρης ενημέρωσης του οδηγού για πιθανές βλάβες στο αυτοκίνητό του, η οποία παρουσιάστηκε στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση Ηλεκτρονικών Ειδών στο Λας Βέγκας, την προηγούμενη Τετάρτη.

Πρόκειται για την εφαρμογή Commercial Link που συνδέει το κινητό τηλέφωνο του οδηγού με το κεντρικό λογισμικό του αυτοκινήτου του και προειδοποιεί μέσω του κινητού για τυχόν μηχανικά προβλήματα που μπορεί αυτό να παρουσιάσει.

Η εταιρεία του Έλληνα επιχειρηματία έκλεισε ήδη εμπορική συμφωνία μαμούθ με την αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, προκειμένου η εν λόγω εφαρμογή να εγκατασταθεί σε όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας. Η General Motors κατασκευάζει ετησίως 3,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα για την αμερικανική αγορά και εκτιμάται ότι σχεδόν όλα θα είναι στο εξής εξοπλισμένα με την εφαρμογή Commercial Link.

H Connexion Media πριν από δύο χρόνια εισήχθη στο Αυστραλιανό Χρηματιστήριο. Από το 2008 έχει ξεκινήσει συνεργασία με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen και η Peugeot. Στα επιτεύγματά της περιλαμβάνεται επίσης και η εφαρμογή διαδικτυακού ραδιοφώνου στο αυτοκίνητο, γνωστή ως miRoamer.