10 Ιανουάριος 2016, 18:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2016, 19:26

Ελληνίδα η καλύτερη γιατρός της αυστραλιανής επαρχίας της Βικτώριας

  • Ελληνίδα η καλύτερη γιατρός της αυστραλιανής επαρχίας της Βικτώριας

Ως η καλύτερη νεαρή γιατρός για το 2015 στην Πολιτεία Βικτώρια βραβεύτηκε η Ελληνίδα γιατρός Αναστασία Βλαχάδη - Castles. Το βραβείο της απονεμήθηκε από το Ιατρικό Συμβούλιο Βικτώριας και αποτελεί θεσμό στην αναγνώριση της προσφοράς νέων γιατρών στην ιατρική και την έρευνα.

Η τιμητική διάκριση αφορά όχι μόνο στην επιστημονική κατάρτιση της Αναστασίας Βλαχάδη, αλλά και στην οργάνωσης ενός πρωτοπόρου προγράμματος μεντόρων για νέους γιατρούς στο νοσοκομείο Northern της Βικτώριας, όπου εργάζεται και η ίδια.

Την αίτηση της υποψηφιότητας για να διεκδικήσει αυτό το βραβείο την υπέβαλε ο διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Northern, Δρ. Bill Van-Gaal, χωρίς η Αναστασία να το γνωρίζει. 

 «Δεν το περίμενα, ήμουν στην Αμερική όταν μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι βραβεύτηκα ως η καλύτερη γιατρός της Βικτώριας» δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο της ομογένειας neoskosmos.com  

Η Αναστασία σπούδασε, αρχικά, Ακτινολογία στο Πανεπιστήμιο Monash και στη συνέχεια Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Deakin, ενώ έχει επίσης και πτυχίο Ελληνικών Σπουδών και για δύο περίπου χρόνια δίδασκε ελληνικά στο VSL. Όνειρό της, όταν τελειώσει την πρακτική της εξάσκηση στην γενική ιατρική να ειδικευτεί στην καρδιολογία.