10 Ιανουάριος 2016, 17:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2016, 17:26

Εξηγήσεις Κορκίδη για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών

  • Εξηγήσεις Κορκίδη για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών

«Η επιπλέον επιβάρυνση, που με ευθύνη και συνειδητά δεχθήκαμε οι εργοδοτικοί κοινωνικοί εταίροι, πληροφοριακά είναι για μισθούς των 600, 1.500 και 1.800 ευρώ 3, 7 και 9 ευρώ αντίστοιχα» υποστήριξε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σε επιστολή που έστειλε στις ενώσεις μέλη της.

Ο Β. Κορκίδης υπογραμμίζει στην ίδια επιστολή πως «όσο με αφορά, έδωσα απαντήσεις και όχι δεν μετανιώνω αλλά επιμένω στη στάση, στη θέση μου, τις προτάσεις και τις αποφάσεις μου».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζητάει από τους εμπόρους μέχρι την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου να καταθέσουν προτάσεις για να συμπεριληφθούν στην αναλυτική πρόταση που θα καταθέσει στην κυβέρνηση.

Το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, όμως, κυριάρχησε και στη σημερινή γενική συνέλευση του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής καθώς για μία φορά ακόμη ο Β. Κορκίδης αλλά και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σημείωσαν τη σημασία του διαλόγου για τη χάραξη μίας μακρόχρονης εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής και αναφέρθηκαν και στη σημασία της πρόσκαιρης αύξησης των εισφορών για το νέο ασφαλιστικό.

Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για λάθος των εργοδοτικών οργανώσεων που δέχθηκαν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ να σημειώνει ότι μεγάλη ευθύνη για όσα συμβαίνουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.