10 Ιανουάριος 2016, 14:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2016, 12:47

Παραίτηση του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας με δριμύ κατηγορώ

  • Παραίτηση του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας με δριμύ κατηγορώ
    (Φωτ. Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας)

Εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά της δημοτικής αρχής της πόλης, ο Φώτης Φανιάδης ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, προχώρησε σε αυτή την κίνηση επειδή σβήνει κάθε ελπίδα για τη δημιουργία του χώρου φύλαξης της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως.

«Σήμερα γκρεμίζονται όνειρα! Σήμερα γκρεμίζεται ένα διατηρητέο της Νάουσας, για να δημιουργηθεί μια καφετέρια! Σήμερα γκρεμίζεται το κτήριο Τουρπάλη! Δυστυχώς, σήμερα Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, στο διατηρητέο κτήριο Τουρπάλη στην οδό Δ. Σολωμού γκρεμίζονται τοίχοι για να γίνουν καφετέριες!» καταγγέλλει.


Ο πρόεδρος της ΕΛΠΝ Φώτης Φανιάδης (φωτ.: Φ. Φανιάδης / facebook)

Ακόμη, υπογραμμίζει με οργή ότι «Σ' ένα κτήριο "κόσμημα" για την πόλη, αλλά και σ' ένα κτήριο, που υπήρχαν βλέψεις για την ανάπτυξη του πολιτισμού, δημιουργείται ένας χώρος προαγωγής όχι του πολιτισμού, αλλά του καφέ».

Προσθέτει με έμφαση ότι επιθυμία του δωρητή του ακινήτου (Τουρπάλης) ήταν να γίνει εκεί ένας χώρος πολιτισμού αλλά –σύμφωνα πάντα με τον Φ. Φανιάδη– η δημοτική αρχή που διαχειρίζεται το κτήριο «δεν σέβεται ούτε πολιτισμό, ούτε αξίες!».

Ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης υπογραμμίζει ακόμη ότι «Όλοι οι αγώνες, για τη δημιουργία του χώρου φύλαξης της "Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως" και των ανεκτίμητων κειμηλίων της, ματαιώνονται από τους άρχοντες της Νάουσας, απ’ αυτούς που έπρεπε να σκέφτονται την πόλη τους, αυτούς που έπρεπε να σκεφτούν την μηδαμινότητα των 200 ευρώ (τα κέρδη από την ενοικίαση), μπροστά στα κέρδη που θα δημιουργούσε αυτό το μουσείο ως πόλος έλξης τουριστών».


(Φωτ.: Φ. Φανιάδης/facebook)

Τέλος, εξηγεί ότι «επειδή κανένας αγώνας υπέρ του πολιτισμού από μέρους μου δεν εκτιμάται, παραιτούμαι από πρόεδρος της ΕΛΠΝ και δρομολογώ τη διαδικασία των εκλογών στο σύλλογο. Ας αναλάβει τώρα τον αγώνα η Νάουσα, οι πολίτες της, ο Ποντιακός Ελληνισμός, η Ελλάδα! Ας σκεφτεί ο καθένας από εμάς ξεχωριστά τις "συνέπειες" της πράξης αυτής σε όλους τους τομείς, και ας κρίνει τους υπεύθυνους».