9 Ιανουάριος 2016, 18:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2016, 12:53

Το πρώτο διαδικτυακό σχολείο εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου

  • Το πρώτο διαδικτυακό σχολείο εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου

Ανήμερα του Αϊ-Γιαννιού πραγματοποιήθηκε το πρώτο διαδικτυακό μάθημα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου, μέσω της ιστοσελίδας Pontian Education School, με τη στήριξη του Σωματείου Ποντίων «Παναγία Σουμελά» του Τορόντο Καναδά σε συνεργασία με το ομώνυμο σωματείο της Θεσσαλονίκης.

Ο δάσκαλος και επιμελητής της «Ποντιακής Εστίας» Στάθης Ταξίδης συνδέθηκε διαδικτυακά με δεκαπέντε μαθητές στο Τορόντο και έτσι εγκαινιάστηκε η λειτουργία του φιλόδοξου εγχειρήματος.

Όταν αναπτυχθεί πλήρως η πλατφόρμα, ενδιαφερόμενοι από όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθούν επίσης μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών, Νέων Ελληνικών, Ιστορίας του Πόντου, Ιστορίας της Ελλάδας, Ιστορίας της Γενοκτονίας των Ποντίων.


Ο επιμελητής της Ποντιακής Εστίας Στάθης Ταξίδης

Τα μαθήματα γίνονται σε πραγματικό χρόνο και καταγράφονται. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν ξανά μέσα από την ιστοσελίδα. Η πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της διαδικτυακής πλατφόρμας μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε υπολογιστή ή τάμπλετ με πρόσβαση στο ίντερνετ από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.