9 Ιανουάριος 2016, 09:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2016, 12:06

Πού θα κριθεί η μάχη ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας

  • Τι θα συζητήσουν σήμερα Μητσοτάκης-Μεϊμαράκης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός ότι οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι (Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης) της Νέας Δημοκρατίας, κατά την τελευταία κρίσιμη προεκλογική εβδομάδα, έδωσαν το βάρος τους αποκλειστικά σε δύο περιφέρειες: την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία. 

Σε αυτές βρίσκεται σχεδόν το μισό γαλάζιο εκλογικό σώμα της χώρας, δηλαδή περίπου 200.000 από τους 404.078 των νεοδημοκρατών που ψήφισαν στον πρώτο γύρο και έχουν δικαίωμα να ξαναψηφίσουν αύριο.

Οι ψήφοι σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα θα είναι καθοριστικοί για το τελικό αποτέλεσμα, όπως ασφαλώς σημείο-κλειδί είναι και το που θα στραφούν οι 128.000 νεοδημοκράτες οι οποίοι στον πρώτο γύρο στήριξαν τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο τελευταίος από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο περιφερειάρχης κήρυξε ουδετερότητα ανάμεσα στους δύο (κλείνοντας κι αυτός, κατά κάποιους, το μάτι στον Μητσοτάκη), ωστόσο άγνωστο είναι τι θα κάνουν οι προ τριών εβδομάδων ψηφοφόροι τους.

Όσο για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πόνταρε αυτήν την εβδομάδα στο ιδεολογικό πρόσημο που πρέπει να έχει η ΝΔ αναφερόμενος στις αρχές και τις αξίες του ριζοσπαστικού φελελευθερισμού κόντρα στο νεοφελελευθερισμό. Ισχυρό χαρτί του Μεϊμαράκη είναι η στήριξή του από τη συντριπτική πλειοψηφία του καραμανλικού στρατοπέδου.