11 Ιανουάριος 2016, 10:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2016, 18:41

Η ΟΙΟΜΚΩ δίνει χείρα βοηθείας σε συμπολίτες μας

  • Διευκρινίσεις ΟΙΟΜΚΩ για την «Κυανή Κάρτα»

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 170 «δέματα» ετοιμάστηκαν με αγάπη και σεβασμό από την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και τον Νέο Κύκλο Κωνσταντινουπολιτών και παραδόθηκαν παραμονή των Χριστουγέννων σε συμπολίτες μας που περνούν δύσκολες στιγμές και χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Τα «δέματα», που στην πραγματικότητα ήταν διατακτικές για παραλαβή τροφίμων από σούπερ μάρκετ, αντιστοιχούσαν σε 25 είδη τροφίμων καθώς οι Κωνσταντινουπολίτες έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε να είναι όσο το δυνατό πλουσιότερα.

Παράλληλα, από τους διαθέσιμους πόρους του Ιδρύματος Ευφημίας Κατσολεδάκη –στη διοίκησή του συμμετέχουν ο Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών και ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών– δόθηκαν βοηθήματα σε ακόμα 200 άτομα. Από την πλευρά του, ο Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών έχοντας στενή σχέση με το Κοσμέτειο Ίδρυμα, υποστήριξε με βοηθήματα επιπλέον 20 συμπολίτες μας που διαμένουν σε αυτό.

Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στις συνεχιζόμενες ενέργειες που γίνονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Μηνάς Τσιτσάκος».

Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς, η ΟΙΟΜΚΩ ενημερώνει πως χρειάζονται τη βοήθεια –όχι οικονομική– εθελοντών. Συγκεκριμένα χρειάζονται άτομα που:

  • διαθέτουν αυτοκίνητο και θα μπορούν σαββατοκύριακα να παραλαμβάνουν φαγητό και να το μοιράζουν σε συμπολίτες μας σε ορισμένες περιοχές (δυτική Αττική, κέντρο Αθήνας, νότια προάστια),
  • θα μοιράζουν διατακτικές για σούπερ μάρκετ και θα κάνουν συλλογή αποδείξεων στο τέλος κάθε μήνα,
  • θα συμμετέχουν σε εθελοντική αιμοδοσία για την συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού μελών για τη λειτουργία της Τράπεζας Αίματος Κωνσταντινουπολιτών.