8 Ιανουάριος 2016, 20:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2016, 17:46

Το πρώτο επιβατικό drone είναι γεγονός!

  • Το πρώτο επιβατικό drone είναι γεγονός!

Το λένε Drone, δηλαδή τηλεκατευθυνόμενο, φέρνει όμως πιο πολύ σε αερο-ελικοπτεράκι τσέπης! Ο λόγος για το ehang 184, κινεζικής παραγωγής, που παρουσιάστηκε στην έκθεση CES του Λας Βέγκας, τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του κόσμου.

Το ehang 184, που λειτουργεί με ηλεκτρισμό, είναι το πρώτο drone για τη μεταφορά ανθρώπων· θα μπορεί να διανύσει απόσταση 32 χιλιομέτρων για 23 λεπτά, με ταχύτητα 101 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τον Κινέζο συνιδρυτή της Ehang, Ντέρικ Ζιονγκ, ο επιβάτης θα είναι ταυτόχρονα και πιλότος, που όμως δεν θα χρειάζεται άδεια. Πηδάλιο και άλλα χειριστήρια δεν υπάρχουν, αφού το αεροσκάφος είναι πλήρως αυτόνομο, βασιζόμενο σε αισθητήρες και υπολογιστές για να απογειώνεται, να πετά και να προσγειώνεται μόνο του. Το μόνο που έχει στην καμπίνα του ο... εποχούμενος είναι ένα tablet, από όπου θα δίνεται εντολή για απογείωση αλλά και για ρύθμιση του κλιματιστικού.

Αν δοθεί άδεια για να κυκλοφορήσει το ehang, το κόστος του θα κυμανθεί μεταξύ 200.000-300.000 δολαρίων. Μεγάλη απόκλιση...

Tags