11 Ιανουάριος 2016, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2016, 05:34

Λεμόνι και αλάτι κατανικούν τον πονοκέφαλο

  • Λεμόνι και αλάτι κατανικούν τον πονοκέφαλο

Το μυρωδάτο λεμονάκι και το φυσικό αλάτι φαίνεται ότι είναι τα μυστικά όπλα για την καταπολέμηση του πονοκέφαλου και της ημικρανίας, που ταλαιπωρούν καθημερινά πολλούς ανθρώπους. Για όσους υποφέρουν από συχνούς πονοκεφάλους ή ημικρανίες, το χειρότερο είναι ότι ακόμα και τα συμβατικά παυσίπονα δεν μπορούν να βοηθήσουν – ή και αν το κάνουν, απαιτείται χρόνος μέχρι να δράσουν. Οι αρθρογράφοι της ιστοσελίδας Just Natural Life πάντως υποστηρίζουν ότι υπάρχει το «θαυματουργό φάρμακο» που μπορεί να εξαφανίσει τον πονοκέφαλο στο λεπτό.

Κι αυτό δεν είναι άλλο από ένα συνδυασμό λεμονιού και αλατιού.

Η «συνταγή» είναι απλή. Αναμιγνύουμε ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού με δύο κουταλιές της σούπας αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγαλύτερο ποτήρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και το πίνουμε μεμιάς. Η γεύση δεν είναι ελκυστική, όπως καταλαβαίνετε, αλλά τα αποτελέσματα περιγράφονται ως αμεσότατα και καταπληκτικά.

Οι συντάκτες του άρθρου σημειώνουν ότι για πιο εγγυημένη δράση θα πρέπει να επιλέξουμε αλάτι υψηλής ποιότητας που να περιέχει μεγάλο ποσοστό μεταλλικών στοιχείων. Το ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι, για παράδειγμα, έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Το αλάτι μπορεί να δράσει και προληπτικά στην καταπολέμηση του πονοκεφάλου, δεδομένου ότι αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στο αίμα και βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, ρυθμίζοντας την ισορροπία οξέος-αλκαλικής στο σώμα.

Πηγή: Just Natural Life.com