8 Ιανουάριος 2016, 16:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2016, 15:32

Θεσσαλονίκη, κορυφαίος γαστριμαργικός προορισμός της Ελλάδας

  • Θεσσαλονίκη, κορυφαίος γαστριμαργικός προορισμός της Ελλάδας
    Θεσσαλονίκη, Καπάνι

Πρωτιά για τη Θεσσαλονίκη στην... καρδιά των New York Times, που συμπεριέλαβαν την κόρη του Θερμαϊκού σε μια λίστα με τα 52 μέρη τα οποία πρέπει να επισκεφθεί κανείς το 2016.

«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό» γράφει στον υπότιτλό της η αμερικανική εφημερίδα, που τοποθετεί τη Θεσσαλονίκη στην 47η θέση της λίστας της.

Οι νεαροί επαγγελματίες της πόλης με τον άφθονο φοιτητόκοσμο αντιμετώπισαν την υψηλή ανεργία με ασυνήθιστο τρόπο, γράφουν οι New York Times. Άνοιξαν εστιατόρια, ανακάτεψαν μπαχαρικά και μπέρδεψαν «την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σλαβικά και οθωμανικά αρώματα, διατηρώντας υψηλή την ποιότητα των πρώτων υλών και χαμηλές τις τιμές.

Την πρώτη θέση της λίστας καταλαμβάνει η Πόλη του Μεξικού, τη 14η η Κρήνη (Τσεσμέ) στη Σμύρνη, ενώ δίπλα-δίπλα με τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται το Σεντ Λούις του Μιζούρι (46η) και η Μάρφα του Τέξας (48η).

Η κατάρτιση της λίστας έγινε από ομάδα συνεργατών της εφημερίδας οι οποίοι έχουν ταξιδέψει και έχουν γευτεί τις νοστιμιές του κόρης του Βορρά.