8 Ιανουάριος 2016, 12:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2016, 16:14

Τα Χριστούγεννα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Βηθλεέμ (φωτο)

  • Τα Χριστούγεννα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Βηθλεέμ (φωτο)
    (Φωτ.: EPA/ Abed Al Hashlamoun)
  • Τα Χριστούγεννα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Βηθλεέμ (φωτο)
    (Φωτ.: EPA/ Jim Hollander)

Εορτάσθηκαν από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στην πόλη όπου γεννήθηκε ο Χριστός, τη Βηθλεέμ, τα Χριστούγεννα. Οι λειτουργίες και ο λαμπρός εορτασμός τελέστηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων.

Στις 6 Ιανουαρίου, που το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τιμά την παραμονή της Γεννήσεως του Χριστού, ο Πατριάρχης Θεόφιλος συνοδευόμενος από την ισραηλινή αστυνομία μετέβη προς την Πύλη του Δαβίδ και από εκεί με αυτοκίνητο στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία, μεταξύ Ιεροσολύμων και Βηθλεέμ. Αφού προσκύνησε το ναό πέρασε, από τη Σιδηρά Πύλη του τάφου της Ραχήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, όπου τον υποδέχτηκε πλήθος κόσμου και οι τοπικές Αρχές.

Από την πλατεία της πόλης της Βηθλεέμ, που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, η Πατριαρχική Συνοδεία εν πομπή και ψάλλοντας το απολυτίκιο «Η Γέννησίς σου Χριστέ ο Θεός ημών», ελληνικά και αραβικά, πέρασε τη χαμηλή θύρα και μπήκε στη Βασιλική της Γεννήσεως. Αφού προσκύνησε στο Θεοδέγμον Σπήλαιο τον Αστέρα και τη Φάτνη άρχισε η χοροστασία.

Μετά το πέρας και της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Βασιλείου, ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Βηθλεέμ αρχιεπίσκοπο Θεοφύλακτο. Το απόγευμα, ο Πατριάρχης παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του προέδρου της Παλαιστινιακής Αυτονομίας Μαχμούτ Αμπάς Αμπού Μάζεν, αξιωματούχους της παλαιστινιακής κυβέρνησης και πιστούς.