9 Ιανουάριος 2016, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2016, 17:18

Πολίτικη παστουρμαδόπιτα

  • Πολίτικη παστουρμαδόπιτα

Μια μερακλίδικη νοστιμότατη πίτα που θα ξετρελάνει ακόμα κι όσους έχουν τις επιφυλάξεις τους με τον παστουρμά...

ΥΛΙΚΑ
  • 20-22 λεπτές φέτες παστουρμά
  • 300 γρ. κασέρι (ιδανικά πεπαλαιωμένο)
  • 5 μέτριες ντομάτες
  • λίγη ζάχαρη
  • ένα πακέτο φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό (για να αλείψουμε την επιφάνεια της πίτας)
  • μαυροσούσαμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε τον παστουρμά από το τσιμένι, το οποίο πετάμε. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κασέρι. Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και αφαιρούμε τα πολλά υγρά.
  2. Λαδώνουμε τη λαμαρίνα και απλώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
  3. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το κασέρι, από πάνω απλώνουμε τον παστουρμά και στη συνέχεια απλώνουμε τις ντομάτες. Τέλος, απλώνουμε τον υπόλοιπο παστουρμά και το υπόλοιπο κασέρι.
  4. Απλώνουμε τα άλλα μισά φύλλα, λαδωμένα ένα-ένα, και πιέζουμε την περίμετρο με τα δάχτυλά μας ώστε να φυλακιστεί το μίγμα. Το τελευταίο φύλλο το λαδώνουμε, το χαράζουμε, και τέλος το βρέχουμε.
  5. Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο.
  6. Ψήνουμε στην κάτω τελευταία θέση σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 45-50΄.


♦ Κάνουμε υπομονή για 10΄ πριν την κόψουμε...
♦ Η πίτα είναι το ίδιο απολαυστική είτε ζεστή είτε σε θερμοκρασία δωματίου.
♦ Αφαιρώντας το τσιμένι εξαλείφουμε τον κίνδυνο των δυσάρεστων οσμών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ